Aké Doklady Sú Potrebné Na Získanie Víza Do Francúzska

Obsah:

Aké Doklady Sú Potrebné Na Získanie Víza Do Francúzska
Aké Doklady Sú Potrebné Na Získanie Víza Do Francúzska

Video: Aké Doklady Sú Potrebné Na Získanie Víza Do Francúzska

Video: Aké Doklady Sú Potrebné Na Získanie Víza Do Francúzska
Video: А мне нравится эта модель! Вяжем спицами:👍классный, стильный, модный ПУЛОВЕР. ЭКСПРЕСС мастер класс 2024, Apríl
Anonim

Francúzsko je zahrnuté v zozname krajín, ktoré podpísali Schengenskú dohodu, preto ak už máte v pase vízum iného členského štátu tejto dohody, nie je potrebné do Francúzska vydávať samostatné víza. K žiadosti o francúzske vízum potrebujete nasledujúce dokumenty.

Aké doklady sú potrebné na získanie víza do Francúzska
Aké doklady sú potrebné na získanie víza do Francúzska

Inštrukcie

Krok 1

Zahraničný pas s dobou platnosti minimálne o 3 mesiace dlhšou ako je doba platnosti víza, o ktoré žiadate. Musí mať najmenej dve voľné stránky, aby bolo možné nalepiť vízum a umiestniť vstupné pečiatky. Musíte tiež vytvoriť kópiu prvej stránky pasu, ktorá obsahuje vaše údaje. Ak existujú deti, priložte kópiu stránky o nich. Ak máte staré pasy s vízami do krajín schengenského priestoru, Austrálie, USA alebo Kanady, môžete ich priložiť. Ak preukazujete staré pasy, urobte si kópie každej strany.

Krok 2

Kópie všetkých strán ruského pasu. Budete musieť ukázať absolútne všetky stránky, aj prázdne.

Krok 3

Formulár žiadosti o vízum v troch vyhotoveniach. Vyplní sa v angličtine alebo francúzštine. Podpis vo formulári žiadosti musí byť totožný s podpisom v pase. Do dotazníka nemôžu byť zapojené deti, každé z nich potrebuje samostatný dotazník.

Krok 4

Dve nedávne farebné fotografie 3, 5 x 4, 5 cm. Pozadie by malo byť svetlé alebo biele.

Krok 5

Súhlas so spracovaním osobných údajov. Tento dokument vám bude vydaný v Centre žiadosti o vízum po predložení dokumentov. Bude potrebné vyplniť a podpísať.

Krok 6

Doklady potvrdzujúce účel návštevy. Pre tých, ktorí do dotazníka napíšu „cestovný ruch“, musí to byť potvrdenie rezervácie hotela alebo zájazdu. Ak existuje nehnuteľnosť a majetok vo Francúzsku, potom dokumenty o jeho vlastníctve. Ak máte, môžete pripojiť nájomnú zmluvu vo Francúzsku. Ak cestujete na súkromnú návštevu, budete potrebovať pozvanie od občana EÚ, ktorý má legálny pobyt vo Francúzsku.

Krok 7

Originál a kópia zdravotnej poisťovacej zmluvy, výška poistného krytia musí byť minimálne 30-tisíc eur a doba platnosti musí byť minimálne po dobu návštevy.

Krok 8

Spiatočné letenky do krajiny: urobia sa originály alebo kópie, ako aj výtlačky rezervácií z webových stránok.

Krok 9

Doklad o zamestnaní a finančnom zabezpečení: bankový výpis a osvedčenie z miesta výkonu práce, na hlavičkovom papieri, na ktorom je uvedená funkcia a plat, meno riaditeľa a hlavného účtovníka. Musia byť uvedené aj kontaktné údaje spoločnosti. Ak ste individuálny podnikateľ, priložte svoje osvedčenia o registrácii a daňovej registrácii.

Krok 10

Dôchodcovia musia priložiť kópiu svojho dôchodkového osvedčenia, študentov - študentský preukaz a potvrdenie od miesta štúdia a školáci - potvrdenie od školy. Ak si cestovné náklady neplatíte sami, budete potrebovať aj doklady potvrdzujúce finančnú životaschopnosť sponzora a sponzorský list, ktorý naznačuje, že sa osoba zaväzuje zaplatiť všetky vaše výdavky v krajine.

Odporúča: