Ako Zmeniť Lístok Na Vlak

Obsah:

Ako Zmeniť Lístok Na Vlak
Ako Zmeniť Lístok Na Vlak

Video: Ako Zmeniť Lístok Na Vlak

Video: Ako Zmeniť Lístok Na Vlak
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Smieť
Anonim

Existuje mnoho dôvodov, prečo môže byť cesta vlakom zrušená: z dôvodu choroby sa zmenili plány obchodných ciest alebo dátumy dovolenky. V takom prípade je možné lístok na vlak vrátiť.

Vrátenie lístkov na vlak
Vrátenie lístkov na vlak

Inštrukcie

Krok 1

Cestujúci má pri kontaktovaní železničnej pokladnice niekoľko možností vrátenia cestovného. Ak podá žiadosť s cestovným lístkom v rukách 8 hodín pred odchodom vlaku, cestujúci má právo dostať peniaze na cestu vo výške nákladov na cestovný lístok a vyhradené miesto. Zároveň sa z každého lístka odpočíta malé množstvo, asi 100 - 200 rubľov, v závislosti od ceny lístka.

Krok 2

Ak cestujúci zmení lístok 2 hodiny pred odchodom vlaku, má nárok na úplnú cenu lístka a 50 percent rezervovanej ceny sedadla. Táto metóda je vhodná pre tých, ktorých plány sa na poslednú chvíľu zmenili, takže je dosť ťažké predať vrátený lístok pre železničnú spoločnosť, ale cestujúci nemusí počítať s vrátením všetkých peňazí.

Krok 3

Ak dôjde k zrušeniu cesty cestujúceho menej ako 2 hodiny pred odchodom vlaku, peniaze za rezervované miesto sa nevracajú, môžete získať iba cenu letenky. Ak cestujúci zmešká vlak, môže si lístok tiež vymeniť do 12 hodín od okamihu odchodu vlaku.

Krok 4

Lístok môžete vymeniť alebo vrátiť peniaze za cestovný doklad v ktorejkoľvek pokladnici železníc v meste. Niektoré vlakové stanice vo veľkých mestách majú špeciálne kancelárie pre vrátenie lístkov, takže bežné pokladne nebudú prijímať vrátené lístky. Budete musieť stáť v rade dvakrát: najskôr vráťte lístok a potom, ak je to potrebné, kúpte nový v bežnej pokladni.

Krok 5

Môžete sa tiež vrátiť a kúpiť si nový lístok v špeciálnych komerčných železničných pokladniach vybavených v obchodných alebo obchodných centrách mesta. Upozorňujeme však, že takéto registračné pokladnice si za každú vykonanú transakciu účtujú svoju vlastnú províziu.

Krok 6

Ak cestujúci vydal elektronický lístok, bude si môcť lístok vymeniť alebo vrátiť na tej istej webovej stránke, kde bol uskutočnený nákup. Môže to byť webová stránka Ruských železníc aj zdroj ľubovoľného predajcu lístkov. Musíte nájsť funkciu „Spiatočný lístok“alebo „Zrušiť nákup“. Po dokončení všetkých požadovaných akcií zrušíte nákup letenky a v prípade potreby si budete môcť objednať nový. Pamätajte však, že peniaze za lístok môžu byť na vašu kartu pripísané do 30 dní od dátumu zrušenia nákupu. Je to bežná prax pre takúto službu a nemusíte sa obávať dlhodobého nedostatku finančných prostriedkov na karte. Keď sa lístok vráti týmto spôsobom, bude sa účtovať poplatok za vrátenie lístka aj za každú zrušenú transakciu.

Odporúča: