Všetky Cesty Vedú Do Lazia

Všetky Cesty Vedú Do Lazia
Všetky Cesty Vedú Do Lazia

Video: Všetky Cesty Vedú Do Lazia

Video: Všetky Cesty Vedú Do Lazia
Video: Я работаю в Частном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2024, Apríl
Anonim

Lazio je región Talianska, Rím sa považuje za jeho hlavné mesto. Tu môžete vidieť Koloseum, Panteón, zájsť si po najlepšie biele víno na svete a ochutnať lahodné jahody.

Lazio
Lazio

Zázrak ľudských rúk - panteón. Po tom, čo chrám bohov v roku 118 utrpel požiar, bol na príkaz cisára Hadriána dlho prestavaný. Kupola Panteónu má priemer 45 metrov, je to skutočné umelecké dielo, ktoré nemá jedinú oporu. Chrám sa tiež považuje za Raphaelov hrob. Budova sa nachádza na námestí Piazza Navona.

image
image

Koloseum. Obrovské tribúny pre krvilačné výkony. Známe miesto, kde bojovali mocní gladiátori. Koloseum je symbolom Talianska a je zobrazené na všetkých možných pohľadniciach. Na jeho tribúny sa zmestilo 50-tisíc sledujúcich bitky. V tom čase sú to nemysliteľné oblasti. Na vstup do tejto historickej budovy je potrebné si kúpiť lístok, ktorý je platný 24 hodín. S týmto lístkom si budete môcť pozrieť aj Imperial Forum.

image
image

Najkrajšia fontána di Trevi. V Ríme je samozrejme veľa fontán, ale táto je najkrajšia a najslávnejšia. Je známy vďaka tomu, že ho mnohí režiséri zahŕňajú do scenárov svojich filmov. A tiež preto, že ak hodíte mincu do Trevi, vrátite sa znova do Ríma, ak hodíte 2 mince, môžete stretnúť Taliana a ak vôbec necháte 3 vo fontáne, získate rýchlu svadbu. A predstavte si, kvôli neustálemu davu turistov Trevi zarába zhruba 11-tisíc eur týždenne.

Odporúča: