Štokholm Mesto Na 14 Ostrovoch

Obsah:

Štokholm Mesto Na 14 Ostrovoch
Štokholm Mesto Na 14 Ostrovoch

Video: Štokholm Mesto Na 14 Ostrovoch

Video: Štokholm Mesto Na 14 Ostrovoch
Video: Острова (в тч "птичьи") рядом со Стокгольмом. Stockholm Islands. 2024, Marec
Anonim

Štokholm je hlavným mestom Švédska. Je to veľmi pekné, zaujímavé a moderné severné mesto. Nájdete tu nielen veľa architektonických zaujímavostí, múzeí a zaujímavostí, ale aj všetky druhy malých kaviarní, reštaurácií a kaviarní, útulné značkové obchody, zábavné nočné kluby a pohodlné hotely. Štokholm sa nachádza na 14 ostrovoch v Baltskom mori, všetky sú spojené mostami.

Štokholm - mesto na 14 ostrovoch
Štokholm - mesto na 14 ostrovoch

Podnebie v Štokholme

Hlavné mesto Švédska sa nachádza v studenom Baltskom mori, ale vďaka teplým prúdom je tu mierne podnebie. Aj v zime teplota zriedka klesne oveľa pod nulu, obvyklé hodnoty, ktoré ukazuje teplomer, sú od 0 do -3 stupne Celzia. V januári, najchladnejšom mesiaci roku, sa priemerná teplota pohybuje od -1 do -5 stupňov.

Jar sa tu začína koncom apríla, ale netrvá dlho. Letá sú trochu chladné, s častými dažďami. Priemerná teplota v júli je +13 v noci a +22 počas dňa. Štokholm sa nachádza ďaleko od rovníka, takže koncom leta a začiatkom jesene sú biele noci a v zime - polárna žiara.

Najlepší čas na návštevu Štokholmu je od polovice leta do polovice jesene a ak sú pre vás dobré teploty okolo bodu mrazu, potom aj v decembri alebo januári.

Pamiatky Štokholmu

Mesto ležiace na ostrovoch je Štokholm spojený pomocou 57 mostov do jedného celku. Mnohé z nich sú veľmi pekné. Prehliadka kanálov, najmä v noci, si bude ešte dlho pamätať, je to pohľad hodný pozornosti.

Spoznávanie Štokholmu je ľahké pešo a všetka zábava je na dosah. Ak ale neradi chodíte veľa pešo, potom je vám k dispozícii dobre prepracovaná a premyslená doprava.

Začnite svoju prechádzku po meste z historického centra na ostrove Gamla Stan. Architektonický vzhľad oblasti sa od stredoveku zmenil len málo, potulky po týchto úzkych uličkách sú potešením. Uvidíte kráľovský palác, katedrálu svätého Mikuláša a kostol Riddarholm. Zaujímavá architektúra 18. - 20. storočia sa nachádza na ostrovoch Kungsholmen a Södermalm.

Ostrov Skeppsholmen sa považuje za „múzejný“ostrov. Tu môžete navštíviť Múzeum súčasného umenia, architektúry, východnej Ázie a mnoho ďalších. Na susednom ostrove Blasieholmen sa nachádza Národné múzeum sochárstva a dizajnu, kde sa môžete zoznámiť s najzaujímavejšími modernými predmetmi.

Aj v Štokholme je veľa nákupných centier, klubov, barov a kaviarní. Útulná, módna, ultramoderná alebo akákoľvek iná atmosféra: tu nájdete skvelé miesto pre každú, aj najnáročnejšiu chuť!

Odporúča: