Ako Rýchlo Získať Schengenské Vízum

Obsah:

Ako Rýchlo Získať Schengenské Vízum
Ako Rýchlo Získať Schengenské Vízum

Video: Ako Rýchlo Získať Schengenské Vízum

Video: Ako Rýchlo Získať Schengenské Vízum
Video: How To Get SCHENGEN VISA IN JUST 3 DAYS!! | Step by Step Process | New Rules 2019 | Documents 2024, Apríl
Anonim

Schengenské vízum otvára turistovi široké možnosti - spolu s týmto dokumentom bude môcť navštíviť nielen krajinu, pre ktorú sa vstupný dokument pripravuje, ale aj ďalšie štáty Schengenskej dohody. Takéto vízum je možné v prípade potreby udeliť pomerne rýchlo.

Ako rýchlo získať schengenské vízum
Ako rýchlo získať schengenské vízum

Je to nevyhnutné

  • - medzinárodný pas;
  • - výkaz ziskov a strát;
  • - fotografie;
  • - pozvánka;
  • - Hotelová rezervácia;
  • - spiatočné letenky.

Inštrukcie

Krok 1

Zhromaždite dokumenty potrebné na získanie víza. V závislosti od účelu pobytu v krajine budete potrebovať fotografie vo formáte pasu a množstvo dokumentov. Ak chcete navštíviť priateľov alebo príbuzných, nechajte si od nich pozvať preložené do jazyka krajiny, do ktorej cestujete. Turisti musia zabezpečiť rezerváciu hotela alebo iného ubytovania na celý pobyt v krajine. Tí, ktorí chcú navštíviť štát Schengenu s cieľom zúčastniť sa na kultúrnom alebo športovom podujatí, musia pozvať organizátora. Mali by ste tiež potvrdiť, že máte na cestu dostatok peňazí. Môžete na to použiť potvrdenie o stave vášho bankového účtu, doklad od účtovného oddelenia z miesta výkonu práce o plate alebo sponzorský list od niektorého z vašich príbuzných, ak sami nepracujete. K zhromaždeným dokumentom navyše priložte rezerváciu spiatočnej letenky do krajiny určenia.

Krok 2

Stiahnite si formulár žiadosti o vízum z webovej stránky veľvyslanectva krajiny, do ktorej cestujete. Vytlačte ho dvojmo a vyplňte. Čím presnejšie poskytnete potrebné informácie, tým vyššia je šanca na získanie víza.

Krok 3

Požiadajte svoju cestovnú kanceláriu o vízum, ktoré potrebujete. To je výhodné, ak žijete tam, kde neexistuje konzulát európskej krajiny, ktorú sa chystáte navštíviť. Zaplaťte agentúre náklady na vízum, ako aj jej služby za zasielanie dokumentov. Všetky vyzbierané doklady a pas odovzdajte cestovnej kancelárii. Upozorňujeme, že v prípade odmietnutia víza vám peniaze za služby nebudú vrátené.

Krok 4

Postarajte sa o žiadosť o vízum sami. Za týmto účelom sa prihláste na zasielanie dokumentov na veľvyslanectvo krajiny, o ktorú máte záujem. Spracovanie schengenského víza zvyčajne trvá týždeň, ale s dodatočnou platbou môžete vybaviť doklady rýchlejšie a vybaviť ich do troch pracovných dní.

Odporúča: