Najjednoduchší Spôsob, Ako Získať Schengenské Vízum

Obsah:

Najjednoduchší Spôsob, Ako Získať Schengenské Vízum
Najjednoduchší Spôsob, Ako Získať Schengenské Vízum

Video: Najjednoduchší Spôsob, Ako Získať Schengenské Vízum

Video: Najjednoduchší Spôsob, Ako Získať Schengenské Vízum
Video: ПРЯМО СЕЙЧАС УДЕЛИ ВСЕГО 1 МИНУТУ БОГОРОДИЦЕ! ИСЦЕЛЕНИЕ И ЗДОРОВЬЯ ПРОСИ! 2024, Apríl
Anonim

Niektorí obyvatelia Ruska sú stále presvedčení, že získať schengenské vízum je neuveriteľne ťažké a že konzuláty európskych krajín často odmietajú turistov z Ruska. Schengenské vízum pre Rusov sa v skutočnosti stalo už dávno takmer formalitou, avšak pod podmienkou, že žiadateľ dodržiava pravidlá týkajúce sa jeho uplatňovania.

Najjednoduchší spôsob, ako získať schengenské vízum
Najjednoduchší spôsob, ako získať schengenské vízum

Noste doklady do krajiny, kam sa chystáte vycestovať

Existujú dve pravidlá, na ktoré sa schengenská krajina má vzťahovať. Prvé pravidlo hovorí, že to musí byť krajina vstupu. Druhé pravidlo odporúča, aby ste dokumenty odniesli na miesto, kde sa chcete zdržiavať väčšinu času. Obe tieto pravidlá sú správne.

Najdôležitejšie je rezervovať si hotely v krajine, v ktorej konzuláte žiadate, a potom tam skutočne zostať. Niektorí turisti uskutočňujú fiktívne rezervácie, potom ich zrušia len preto, že si myslia, že je jednoduchšie získať vízum do niektorej krajiny. V skutočnosti táto konkrétna cesta nie je najjednoduchšia. Povedzte pravdu - a schengenské vízum pre vás bude jednoduché.

Pripravte dokumenty správne

Nie je vôbec potrebné využívať služby cestovných agentúr. Aj formulár žiadosti o schengenské vízum, ktorý nie je možné vyplniť v ruštine, je taký jednoduchý, že mu porozumie aj človek, ktorý nevie po anglicky.

Zoznam dokladov by nemal spôsobovať žiadne ťažkosti: žiadna cestovná kancelária za vás nemôže pripraviť osvedčenie z práce ani výpis z účtu. Vybrať si hotel a rezervovať si letenku sami tiež nie je vôbec ťažké. Ušetríte nielen peniaze, ale zbavíte sa aj pomoci nekompetentných cestovných kancelárií, ktoré sú, bohužiaľ, dostupné aj na tomto trhu.

Zoznam požiadaviek špecifických pre jednotlivé krajiny si prečítajte veľmi pozorne. Vo všetkých štátoch Schengenu sú takmer rovnaké, stále sa však mierne líšia.

Víza sa udelia, aj keď nebude práca

Niektorí ľudia sa vážne obávajú, že im nebude udelené schengenské vízum, pretože v súčasnosti nie sú zamestnaní alebo pracujú neoficiálne. Nič v zlom. Po prvé, definujúcim finančným dokumentom je certifikát z bankového účtu, nie z práce. Po druhé, svoju situáciu môžete kedykoľvek bezplatne vysvetliť tak, že priložíte tento hárok k balíku dokumentov. Nezamestnaní cestujúci, ktorí majú na účte dostatok peňazí, môžu vízum získať jednoducho.

Kľúč k získaniu jednoduchého víza

Najdôležitejšou vecou, ktorá znepokojuje konzuláty všetkých krajín Schengenu, nie je vôbec váš rodinný stav alebo výška vášho platu. Je pre nich dôležité vedieť, čo budete robiť na území ich krajiny, a tiež je pre nich dôležité, aby ste to nechali včas. Pripojte preto čo najkompletnejší popis trasy, rezervujte si hotely na celý pobyt, kupujte letenky. Ak sa chystáte presúvať medzi mestami, môžete si naplánovať trasu s počtom vlakov alebo autobusov. Uplatnenie lístkov vopred nemusí byť nadbytočné.

Predstavte si seba ako konzulárneho úradníka. Zvážte jeho dokumenty a formulár žiadosti z jeho pohľadu. V prípade, že existujú nejaké ťažké alebo „slabé“stránky, je lepšie všetko ďalej vysvetliť. Ruským občanom sú schengenské víza zamietnuté len zriedka a vinu majú spravidla na sebe samotní žiadatelia, ktorí sa neobťažovali pripraviť potrebné doklady alebo s nimi zaobchádzali neopatrne.

Odporúča: