Ako Mať Lacnú Dovolenku V Bulharsku

Obsah:

Ako Mať Lacnú Dovolenku V Bulharsku
Ako Mať Lacnú Dovolenku V Bulharsku

Video: Ako Mať Lacnú Dovolenku V Bulharsku

Video: Ako Mať Lacnú Dovolenku V Bulharsku
Video: BURGAS: Užitečné rady pro všechny, kteří se do Bulharska chystají! 2024, Smieť
Anonim

Zahraničné letoviská sú známe nielen exotickými a malebnými výhľadmi, ale aj vysokými cenami za poskytované služby. Je oveľa jednoduchšie ísť do mesta alebo krajiny, ktorá sa nenachádza na druhom konci sveta, ale v susedných krajinách. Slnečné Bulharsko môže byť ideálnou voľbou - skvelým miestom pre pohodlnú a lacnú dovolenku. Aby ste si ušetrili nervy a peniaze, musíte pri organizovaní dovolenky zohľadniť množstvo funkcií.

Ako mať lacnú dovolenku v Bulharsku
Ako mať lacnú dovolenku v Bulharsku

Inštrukcie

Krok 1

Lacnú dovolenku v Bulharsku môžete mať, ak tam idete ako divý. Ak ste sami, môžete ušetriť na službách cestovných kancelárií a agentúr.

Krok 2

Vyberte si letovisko. Náklady na ubytovanie a stravu v rôznych letoviskách v Bulharsku sú rôzne. Na tých najobľúbenejších, ako sú Albena alebo Zlaté piesky, sú ceny zhruba dvakrát vyššie ako na tých málo známych. V letoviskách nachádzajúcich sa na sever od Burgasu bude platba za všetky typy služieb rádovo vyššia ako v tých, ktoré sa nachádzajú na juh od tohto mesta. Jedným z najlepších miest na návštevu je Primorsko. Toto je vnútrozemské letovisko. Odpočívajú tu hlavne Bulhari a Európania. Rusov je tu veľmi málo.

Krok 3

Vyberte si lacný hotel. Životné náklady v rôznych letoviskách závisia od vzdialenosti hotela od mora a úrovne pohodlia. V Primorsku nájdete hotel, ktorý sa nachádza iba 30 metrov od pláže. K moru vedie plynulý zostup, čo je nepochybne výhodné pre rodičov s malými deťmi. V izbe je zvyčajne televízia s ruskými programami, klimatizácia, sprcha, WC, chladnička. Polovica izieb má výhľad na more. Počas sezóny stojí takáto dvojlôžková izba 25 eur na deň. A napríklad cena rovnakej miestnosti na Zlatých pieskoch vás bude stáť 100 eur na deň.

Krok 4

Venujte pozornosť výberu sezóny. Nie je žiadnym tajomstvom, že ceny potravín a ubytovania v letoviskách Bulharska v júli alebo auguste (hlavná sezóna) sú o niečo vyššie ako v júni alebo septembri. Napríklad v septembri môžete ušetriť 20 - 30% životných nákladov.

Krok 5

Aby ste ušetrili na jedle, je lepšie ísť sa najesť do lacných kaviarní, ktorých je v letoviskách neúrekom. Aj počas hlavnej sezóny utratíte za rodinnú večeru 10 - 15 eur, ak nebudete nadmerne používať drahé vína. Nezostanete hladní, pretože Porcie príloh a šalátov sú obrovské. Večera pre dospelého v hoteli - asi 7 eur.

Krok 6

Do cieľa sa môžete dostať rôznymi spôsobmi: vlakom, lietadlom, vlastným autom. Ak však hovoríme o lacnej dovolenke, mal by sa uprednostniť autobus. Za 24 hodín pohybu zaplatíte asi 75 eur. Ak sa rozhodnete letieť z Moskvy do Varny, Burgasu alebo Sofie, môžete letieť letmi „Balgaria Er“a „Aeroflot“, doba letu je 2 hodiny 55 minút. Aeroflot ponúka lety 6-krát týždenne a Bulharsko Er - 7-krát. Priemerná cena letenky je 400 dolárov, existujú však špeciálne ponuky. Ak cestujete vlakom, cesta vás vyjde asi na 200 eur.

Krok 7

Existujú veci, ktoré by ste si mali vziať so sebou, aby ste za ne neskôr nedali ďalšie peniaze. Vezmite kotol. Bude to pre vás veľmi užitočné. Ak fajčíte, kúpte si vopred a vezmite si so sebou balíček cigariet (podľa toho, ako dlho budete odpočívať). V Bulharsku sú cigarety veľmi drahé, takže o tom premýšľajte vopred. Nezabudnite si so sebou vziať lekárničku a zásobu vody. Okamžiky aklimatizácie môžu byť pre vás ťažké, takže je potrebné predvídať všetko. Vezmite si fotoaparát so sebou. Lepšie je zachytiť si dovolenku sami, ako platiť za služby súkromných fotografov.

Odporúča: