Ako Kúpiť Lístky Na Vlak

Obsah:

Ako Kúpiť Lístky Na Vlak
Ako Kúpiť Lístky Na Vlak

Video: Ako Kúpiť Lístky Na Vlak

Video: Ako Kúpiť Lístky Na Vlak
Video: Ako kúpiť lístok cez mobil? Na vlak, autobus a MHD! 2024, Apríl
Anonim

Lístky na prímestské vlaky a rýchliky (do 200 km do cieľa) je možné objednať a zaplatiť rôznymi spôsobmi: na stanici v deň odchodu alebo vopred, online na webovej stránke Ruské železnice.

Vlak
Vlak

Je to nevyhnutné

Pas, doklady potvrdzujúce výhody

Inštrukcie

Krok 1

Prímestský elektrický vlak alebo elektrický vlak je jedným z najpopulárnejších spôsobov cestovania na krátke vzdialenosti nielen v Rusku, ale na celom svete. V Ruskej federácii poskytujú služby cestovania elektrickými vlakmi iba ruské železnice.

Krok 2

Existuje niekoľko spôsobov, ako kúpiť lístky na vlak. Prvý, najslávnejší, kupuje v železničnej pokladnici železničnej stanice alebo stanice. Predmestské pokladnice sú umiestnené v špeciálnej hale alebo osobitne pred výstupom z nástupišťa. Pri nákupe v deň cesty môžete predložiť prednostné doklady (dôchodok, študent, osvedčenie o zdravotnom postihnutí alebo osvedčenie od školy), aby ste dostali zľavu z cestovného alebo lístok zadarmo. Lístky si môžete kúpiť aj 7 dní pred cestou, výhody však v takom prípade nebudú platiť.

Krok 3

V súčasnosti majú takmer všetky hlavné železničné stanice v krajine automatické automaty na cestovné lístky. Prijímajú zmenku 50 a 100 rubľov, dávajú drobné do kovových mincí. V takomto stroji je možné kúpiť lístok zadaním stanice odchodu a určenia, ako aj počtu lístkov, do tabuľky na obrazovke. Táto metóda je vhodná pre tých, ktorí nechcú čakať na svoju príležitosť, vyznajú sa v technológiách a nedisponujú preferenčnými dokladmi, pretože v stroji si môžete kúpiť iba bežný lístok za plnú cenu. Medzi nevýhody tohto typu nákupu cestovných lístkov patrí skutočnosť, že na malých staniciach a malých vlakových staniciach nie sú také zariadenia: najčastejšie sa nachádzajú na vlakových staniciach v Moskve, Petrohrade, Kazani a ďalších veľkých mestách.

Krok 4

Lístky na vlak si môžete kúpiť aj na webových stránkach Ruských železníc. Spravidla to platí iba pre vysokorýchlostné prímestské vlaky a prímestské vlaky jazdiace z Moskvy puškinovským smerom. Pokladňa sa vykonáva až po registrácii na stránke (musíte uviesť svoj e-mail). Všetky platobné operácie prechádzajú cez osobný účet používateľa, z ktorého je možné vytlačiť lístok s kontrolným kupónom (čiarový kód na prechod cez turnikety stanice alebo autobusovej stanice). Na webových stránkach si môžete kúpiť spiatočný alebo spiatočný lístok.

Krok 5

Ak si chcete kúpiť cestovné lístky, musíte kontaktovať predmestské pokladnice s dokladmi totožnosti a preferenčnými dokladmi (ak existujú). Lístky pre domáce zvieratá (psy akejkoľvek veľkosti, mačky, vtáky), na prepravu bicyklov a batožiny, je možné kúpiť iba v prímestských pokladniciach ktorejkoľvek vlakovej stanice alebo stanice.

Odporúča: